top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAlpen Experience Hotel

4 redenen waarom het skigebied Schladming-Dachstein niet overgeslagen mag worden

Schladming-Dachstein zal niet meteen het eerste gebied zijn dat je te binnen schiet wanneer je het woord wintersport hoort. Toch heeft het gebied onwijs veel te bieden voor de Nederlandse fanatiekeling op de latten. Het skigebied in de Oostenrijkse Alpen is minder drukbezocht dan het nabijgelegen Flachau, wat onder de Nederlanders vaak wel bekend is, maar valt wel onder het grote Ski-Amadé. Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken waarom de wintersporter Schladming-Dachstein niet mag overslaan. Hieronder zijn er een aantal vernoemd:


The sky is the limit

Knellen de skischoenen naar een paar dagen, zijn de pistes niet goed genoeg of hebben jij en je vrienden gewoon even zin in iets totaal anders? Plan een tripje naar de Hoher Dachstein! Deze tocht is zeker de moeite waard. Met een hoogte van bijna 3000 (!) meter overstijgt deze berg alle omringende gebergtes. Vanuit het grote uitzichtplatvorm kan je bij goed weer zelfs de Sloveense en Tsjechische grens zien! Voor de echte durfallen is er de ‘skywalk’. Deze hangbrug van 100 meter lang hangt maar liefst 366 meter boven de ijsmassa, en is de hoogste brug van heel Oostenrijk! Deze is enkel te bereiken per panoramakabelbaan.

Tickets panorama gondel: 39 euro p.p.

Van 2 november t/m 1 mei is de brug gratis te belopen. In het hoogseizoen kost dit 10 euro p.p.


Volop plezier voor de gevorderde skiër

Al jaren op wintersport of een echt natuurtalent? Voor de gevorderde skiër is Schladming-Dachstein een waar walhalla. Met een groot aanbod aan zwarte en rode pistes kunnen zij hun geluk hier niet op. Het gebied wordt ook wel het ‘4-berger skigebied’ genoemd. Want met de bergen Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm kun je ononderbroken van de ene naar de andere berg skiën. Ideaal voor dagtochten dus. Met 108 kilometer aan rode en zwarte pistes is dit gebied prachtig voor de gevorderde skiër. Nog niet zo gevorderd? Geen probleem! De andere 40% van het gebied bestaat uit blauwe pistes.De après-ski!

Velen kennen het niet, maar de après-ski van dit skigebied mag niet onderschat worden. Met de Tenne stipt op nummer 1! Tijdens de dal afdaling van Schladming hoor je de muziek van de Tenne al op je afkomen. Pal onderaan de piste bevindt zich deze immens grote tent. Grote après-ski legendes zingen hier in het hoogseizoen voor de honderden gasten. Denk hierbij aan Dj Ötzi en Helene Fischer. Onderaan de dal afdaling van Hauser Kaibling vind je de AlmArena. De ietwat kleinere après-ski tent maar zeker niet minder gezellig. Bij grote evenementen kunnen er zelfs 1500 gasten vermaakt worden.


Adres: Coburgstraße 512, 8970 Schladming, Oostenrijk

Openingstijden: Dagelijks van 11:00 tot 20:00 en van 21:30 tot 03:30


Adres: Erzherzog-Johann-Straße 179, 8967 Haus, Oostenrijk

Openingstijden: Dagelijks van 08:00 uur tot 20:00 uur


Een uurtje rijden verwijderd van Salzburg!

Liever met het vliegtuig op wintersport? Onbezorgd op vakantie! Steeds meer Nederlanders kiezen voor deze optie. Vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vliegt Transavia in 1,5 uur naar Salzburg. Vanaf de kleine luchthaven is het nog een kleine 1,5 uur rijden en je staat midden in het skigebied! Toch is de stad zelf zeker de moeite waard om te bezoeken. Plan daarom een dagje Salzburg wanneer je Schladming-Dachstein bezoekt. Deze historische stad, genesteld in het oosten van de Alpen is er eentje met klasse en stijl. Het bourgondische leven overheerst en het wordt niet voor niets de stad van de muziek genoemd. Het leven

van componist Mozart is overal zichtbaar in de stad. Standbeelden, zijn muziek, en het huis waar hij is geboren is vandaag de dag een museum. Naast de muziek van Mozart staat de stad ook bekend als het decor van de film ‘Sound of Music’. Dit trekt vandaag de dag nog steeds ontzettend veel bezoekers.427 weergaven0 opmerkingen

Komentarai


bottom of page