top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAlpen Experience Hotel

De highlights van Salzburg

Salzburg is een veelzijdige stad. Het historische stadscentrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is de ideale stad voor een dagje uit omdat je in een korte tijd heel veel moois kunt bezoeken. Gewapend met een plattegrond op zak kan je aan de dag beginnen.


Beroemdheden

Salzburg is de stad van Mozart en met een dagje naar Salzburg kun je hem niet ontlopen. Mozart werd geboren aan de Getreidegasse, later woonde hij aan de Markat Platz en op de Mozart Platz staat een standbeeld van hem. Niet alleen een standbeeld laat zien dat het zijn stad was, de beroemdste chocolaatjes van Salzburg zijn de Mozartkugels!


Het lied Do-Re-Mi uit The Sound of Music, wie kent die nou niet?! Dit lied is opgenomen bij de Mirabellgarten. Veel mensen maken een selfie met deze beroemde tuinen op de achtergrond.

Mooie plekjes

Om naar het historische stadscentrum van Salzburg te lopen kun je via de Steingasse en de Mozartsteg lopen. De Mozartsteg is een mooie voetgangersbrug. Op de brug komt de Hohensalzburg in zicht en aan de overkant van de brug kom je in de Altstadt terecht.


Met 2000 kunststukken van 1300 jaar geleden en een oppervlakte van 15.000 vierkante meter mag een bezoek aan het Dom Quartier niet ontbreken tijdens een dagje Salzburg. In 2014 is dit heropend en kreeg Salzburg er een cultureel hoogtepunt bij.


Hoogtepunten

Een letterlijk hoogtepunt in Salzburg is de Hohensalzburg. Je kunt tijdens een stevige wandeling van zo’n 20 minuten zelf naar boven klimmen. Je kunt ook het treintje pakken die je in enkele minuten naar de top brengt. Vanaf hier ligt heel Salzburg aan je voeten en heb je een prachtig uitzicht.

Salzburgse gezelligheid

De jongeren onder ons worden waarschijnlijk niet direct enthousiast van Mozart. Gelukkig is Salzburg ook een studentenstad. In de zomer kunnen de jongeren zwemmen en chillen bij het Almkanal. Ook het uitgaansleven biedt genoeg mogelijkheden in Salzburg. Zo zijn er zowel leuke terrassen, cafés als restaurants te vinden.


Kortom: een dagje Salzburg mag niet ontbreken!


46 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page