top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAlpen Experience Hotel

Hoe het kleine Hallstatt uitgroeide tot een populair “Instagram dorp”

Het kleine dorpje aan de oever van de Hallstättersee is echt heel bijzonder. Een lange tijd was het dorp alleen met de boot bereikbaar. In 1960 werd er een toegangsweg naar het dorp geopend. Er kwamen op het begin vooral Oostenrijkers op het dorpje af, later werden dit ook steeds meer toeristen. Hallstatt heeft op dit moment 800 inwoners en ontvangt ieder jaar meer dan een half miljoen toeristen.


In een pretpark in China is er zelfs een complete kopie van dit dorp gemaakt en in 1997 kwam Hallstatt op de werelderfgoedlijst van UNESCO te staan. Maar wat is er dan zo bijzonder aan Hallstatt?


Op Instagram is Hallstatt enorm populair door de prachtige foto’s die je er kunt maken langs de waterkant. Het centrum zelf kun je binnen een uur bezoeken maar er zijn nog genoeg andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Bij lekker weer moet je zeker een waterfiets of een bootje huren om de stad vanaf het water te bekijken!

De Hallstatt-zoutmijn is de oudste zoutmijn van de wereld. Tot op de dag van vandaag wordt deze mijn nog gebruikt om zout te winnen! Met 65 kilometer aan tunnels kun je er een flinke wandeling maken. In de grotten kun je ook een film bekijken over hoe het leven onder de grond er aan toe gaat. Voor de kinderen zijn er ook historische houten glijbanen te vinden!


Als je uit de grotten komt kun je ook naar de spectaculaire bergtoppen van Hallstatt. Het uitkijkpunt is net ten zuiden van de Hallstättersee. Met de kabelbaan van Obertraun ga je naar de Lodge am Krippenstein. Vervolgens begin je aan een wandeling van 20 minuten naar het uitzichtpunt. Bij het ‘vijf-vingers-uitkijkpunt’ heb je het mooiste uitzicht en kun je de beste foto’s maken. Het uitkijkpunt bestaat uit vijf afzonderlijke platforms met iedereen een iets ander perspectief.

In het kleine Hallstatt zijn er dus genoeg fotogenieke plekjes te vinden die Instagramwaardig zijn!

103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page