top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAlpen Experience Hotel

De mooiste plekjes van onze ‘huisbergen’!

Denk je aan Oostenrijk, dan denk je aan de Alpen. Een bergliefhebber voelt zich helemaal thuis bij het Alpen Experience Hotel. In de zomer en in de winter is er genoeg te doen in de bergen, je hoeft je geen moment te vervelen! Rondom het Alpen Experience Hotel zijn er drie huisbergen, dat zijn de Stoderzinken, de Kammspitzen en de Grimming. Lees verder om er achter te komen wat de mooiste plekken zijn van deze huisbergen!


Stoderzinken

De Stoderzinken heeft een hoogte van meer dan 2000 meter. Boven op de berg heb je een uitzicht tot wel 100 kilometer ver! Aan de voet van de Stoderzinken ligt een avonturenpark. Met 18 klimroutes van samen 2000 meter is er voor iedereen een geschikte baan te vinden. Met meer dan 200 onderdelen is dit een heel leuk uitje voor het hele gezin. Voor nog meer avontuur kun je ook klettersteigen op de Stoderzinken. Er zijn vier verschillende routes en bij elke route steek je aan het einde touwbrug over. Voor de echte waaghalzen vanaf 8 jaar is er op de Stoderzinken ook nog de langste zipline van Europa! Een 2500 meter lange zipline vliegt je 700 meter naar beneden met een snelheid tot wel 115 kilometer per uur.


Kammspitze

De Kammspitze is een uitdagende berg met een hoogte van 2.139 meter. Je hebt bovenaan een uitzicht over de stad Gröbming. Een zware wandeling van 12 kilometer brengt je vanaf Gröbming naar de top van de berg. Tijdens deze uitdagende hike stijg en daal je maar liefst 1300 meter. Na de eerste 5 kilometer zit je al op het hoogste punt van de berg dat betekent dat het een hele klim is om boven te komen! Des al niet te min is het wel de moeite waard!


Grimming

Met een hoogte van 2.351 meter is de Grimming is de hoogste berg van de drie huisbergen. Grimming is een aantrekkelijke berg met unieke natuurlandschappen en een uitgebreid aanbod aan vrijetijdsactiviteiten. De Grimming is een berg waar je kan wandelen, fietsen en zwemmen. Er is een prachtige route naar de top van deze berg waar het uitzicht spectaculair is. In het begin loop je door weilanden, vervolgens ga je dwars door de bossen om daarna de rotsachtige bergtoppen te beklimmen. Aan de andere kant van de berg hoef je je ook niet te vervelen. Met de 13 hectare grote en 8 meter diepe Putterersee is er een volledig dagje uit van te maken. De kinderen vermaken zich in het water met twee torens, een drijvend eiland en een trampoline. Langs de kant is er nog een speeltuin, een tafelvoetbaltafel, een beachvolleybalveld en er zijn ligstoelen te vinden op de ligweide.40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page